10-05-2021

EFFECT VAN STIJGING ONLINE AANKOPEN OP AFVALVERWERKING

In maart 2020 zijn de eerste Covid-19 maatregelingen in Nederland in werking getreden. Voor niet-essentiële (stenen) winkels, had dit grote gevolgen. De consument zou de stadscentra moeten mijden en later in 2020 wordt zelfs een algehele lockdown aangekondigd, welke ruim 3 maanden heeft geduurd. Deze maatregelingen hebben ervoor gezorgd dat online aankopen enorm zijn gestegen.

Zulke grote stijgingen gaan vaak gepaard met een toename in afvalstromen bij logistieke bedrijven. Materiaal waarin producten en goederen worden geleverd zijn veelal gemaakt van plastic (folie), karton en hout. Niet voor niets heeft dit ertoe geleid dat juist deze bedrijven, en veel van onze klanten, 2020 goed hebben afgesloten en 2021 heel goed zijn begonnen.

Wat houdt dit in voor Van Munster Recyclers?

 De toename van afvalstromen heeft positief bijgedragen, met enkele uitdagingen.

1. Meedenken met onze klanten naar oplossingen voor praktische en snelle afval verwerking op de werkvloer

2. Efficiënt omgaan met ledigingen van containers, bijv. door folie te combineren met karton in een container

3. Personele bezetting en wagens nog beter inplannen

Door deze 3 punten goed op elkaar af te stemmen, zorgen we niet alleen voor passende oplossingen en efficiëntie voor onze klanten, maar zeker ook voor onszelf. Wij denken op onze beurt aan CO2 uitstoot reductie, goed geplande inzet van personeel (kostenreductie) en goed gescheiden afvalstromen die we vervolgens kunnen recyclen.

Voor zowel grote bedrijven als MKB denken we mee met oplossingen. Kom je graag in gesprek met onze accountmanager die met je mee kijkt naar de mogelijkheden binnen jouw bedrijf? Bel ons of laat je gegevens achter en wij nemen contact met jou op.

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten, actuele ontwikkelingen in de branche en slimme oplossingen voor afvalvraagstukken.

Wees gerust: je gegevens zijn bij ons veilig en worden niet aan derden verstrekt.