KUNSTSTOF

Recycling van kunststof is alleen mogelijk als de verschillende soorten gescheiden worden. Folies, EPS of harde kunststoffen worden daarom allemaal apart ingezameld.

KUNSTSTOF: AFVALSTROMEN SCHEIDEN

Van Munster verwerkt kunststofstromen als verpakkingsfolies, piepschuim en harde kunststoffen. Dat begint met scheiden aan de bron en daarom analyseren we kunststofstromen bij klanten op locatie. We accepteren PET, HDPE, PVC, LDPE, (E)PP en (E)PS.

Scheiden loont
Kunststof is volumineus materiaal: het weegt bijna niets, maar neemt veel plek in de afvalcontainer in. Door kunststofstromen apart in te zamelen, bespaar je op de totale afvalkosten en draag je bij aan het milieu.

Gecombineerd inzamelen
Door het lage gewicht van met name folies pakken de transportkosten vaak negatief uit. Combineer daarom het ophalen van folies met andere afvalstromen, zoals oud papier. Overige kunststofstromen kunnen apart ingezameld worden.

Graag kijken wij samen met jou naar mogelijkheden van hergebruik of recycling van het kunststofafval binnen jouw bedrijf.
Vraag vrijblijvend advies aan

SLIMME INZAMELMETHODES KUNSTSTOFAFVAL

Pak-een-zak
Het inzamelsysteem pak-een-zak is dé oplossing voor zachte folies. De perforatiegaatjes in de foliezak zorgen dat de lucht eruit gaat bij het persen. Bij aanschaf van 30 (1.000 liter) of 84 (400 liter) inzamelzakken zorgen wij voor afvoer van de kunststofstromen. Om het aantal transportbewegingen te minimaliseren, combineren we dit met de afvoer van papier. Na het storten scheiden we de foliezakken van het papier en verwerken we ze apart.

Snelle service
Met de juiste persinstallaties op locatie verdichten we folies met minimaal factor 10. Dat betekent een hogere vulgraad en minder transport. Harde kunststoffen zamelen we in met behulp van stapelbakken of afzetcontainers. Na volmelding worden deze direct omgewisseld, zodat bedrijfsprocessen niet stil komen te staan.