HOUT

Hout is uitstekend herbruikbaar, bijvoorbeeld in de meubelindustrie. Gerecycled hout zie je vaak terug als spaanplaat, houtvezel of als bron voor bio-energie.

KWALITEIT VAN HOUT

Bij Van Munster maken we onderscheid tussen verschillende soorten hout, afhankelijk van de kwaliteit en de mogelijkheid tot hergebruik of recycling.

Re-use of recycle
Hout dat onbewerkt hergebruikt kan worden, zoals onbeschadigde pallets, gaat na inzameling direct weer de markt op. Hout dat bestemd is voor recycling wordt eerst gesorteerd op basis van kwaliteit en vervolgens via gespecialiseerde partijen verwerkt tot grondstof.

A-hout en B-hout
Hout wordt verdeeld in twee categorieën: A-hout en B-hout. A-hout is onbehandeld, ongelakt en niet-geïmpregneerd. B-hout is geperst, geverfd of verlijmd hout dat niet-geïmpregneerd is.

Graag kijken wij samen met jou naar mogelijkheden van hergebruik of recycling van het houtafval binnen jouw bedrijf.
Vraag vrijblijvend advies aan

HOUTAFVAL AFVOEREN

Optimaal vulgewicht
Inzamelen doen we zo efficiënt mogelijk. Met verdichtingsinstallaties verhogen we het vulgewicht van containers en verminderen we de transportbewegingen. Zo verlagen we de afvalkosten en ontzien we het milieu.

Eenvoudig afvoeren
Afvalhout halen we op met afzetcontainers van 6 t/m 40 m3. Dat kan op afroep of volgens een afgesproken frequentie. Advies nodig? We denken graag mee over de juiste afvaloplossing.