METAAL

Metalen zijn oneindig te recyclen. Wij verzamelen en verwerken ze al sinds 1937. Vaak worden metalen omgesmolten, soms worden ze in het geheel hergebruikt.

METAAL: ONEINDIGE GRONDSTOF

We onderscheiden ferro en non-ferro metalen. Bij onze metaalwerf in Oss worden ze verwerkt.

Ferro en non-ferro
Ferro bestaat uit staal; non-ferro uit overige metalen zoals koper, lood, zink en aluminium. Wij sorteren op kwaliteit en soort. Na zuivering gaat het naar smelterijen en hoogovens, als grondstof voor nieuwe metaalproducten.

Geaccepteerde stromen
Wij accepteren de volgende metalen: ijzer, schroot, rood koper (leidingen, handgepelde draad), geel koper/messing (kranen, koppelingen), aluminium, zink, roestvrij staal, PVC-kabels (met en zonder stekkers), grondkabels (lood, aluminium, koper), lood (dak- en kabellood) en elektromotoren. Daarnaast worden ook oude ketels en montageafval van installateurs ingezameld en verwerkt.

Graag kijken wij samen met jou naar mogelijkheden van hergebruik of recycling van het metaalafval binnen jouw bedrijf.
VRAAG VRIJBLIJVEND ADVIES AAN

PASSENDE OPLOSSING

Eenvoudig afvoeren
Voor ferro en non-ferro zijn afzetcontainers van 6 t/m 40 m3 en stapelbakken beschikbaar. Afvoeren kan op afroep of volgens een afgesproken frequentie. We adviseren je graag over de juiste oplossing.

Zelf brengen
Sommige klanten brengen hun metalen zelf naar onze metaalwerf. Over het algemeen brengen metalen geld op. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van het soort metaal, de zuiverheid en de marktwerking. Bekijk hier onze actuele vergoedingen.