8-11-2023

DE PUZZELAARS VAN DE PLANNING

De puzzel die wij dagelijks maken is nooit hetzelfde

Bij Van Munster Recyclers en Reisswolf werken allerlei mensen: van verkopers en sorteerders tot en met chauffeurs en accountmanagers. Wie ze ook zijn en wat ze ook doen: allemaal dragen ze bij aan de ontwikkeling van onze bedrijven. In deze rubriek zetten we steeds één of enkele van die medewerkers in de schijnwerpers. Deze keer: planners Geert en Dayan.

Wat doen jullie als planners?

“Wij zorgen dat onze chauffeurs met klein rijbewijs volgens een optimale route rijden om alle reststromen, die overblijven na een CV-ketelwisseling, op te halen. Deze worden in Oss gesorteerd voor recycling.”

Hoe lang doen jullie dit al?

Dayan: “Ik ben afgelopen januari gestart.” Terwijl Geert al langer dit werk doet. Hij vertelt, “dit project is gestart toen ik net in dienst was. Ik heb dit van begin af aan zien meebewegen naar een groeiend en renderend proces. We optimaliseren continue, door onnodige kilometers of tijdverlies te beperken, en rendement te halen uit het hele proces!”

Het is eigenlijk heel dynamisch werk?

“Jazeker, geen dag het is hetzelfde. We plannen bewust een groot deel van de routes in de ochtend voordat onze chauffeurs vertrekken. Zo blijven we flexibel en kunnen we de verschillende adressen,  die wij ontvangen van de installatiebedrijven, optimaal verwerken”,  geeft Geert aan.

Je houdt wel van een goede puzzel?

“Oh ja, ik vind puzzelen heel leuk. Zeker om daarna een resultaat te zien die werkt. En elke dag is die puzzel hier toch weer anders”, zegt Dayan. “We denken aan afstanden, tijd van uitvoering, gewicht prognoses en hoeveelheid adressen per route. Die adressen zijn grotendeels verspreid over Noord-Brabant, maar uithoeken als Zwolle en Den Haag en Maastricht komen wekelijks voor.”

Wat is jullie kracht om een goede planning te maken?

“We werken volgens een bepaald werkproces en onderhouden goed contact met zowel de planners van de installatiebedrijven, als ook de monteurs op locatie”, vertelt Geert. Dayan voegt hieraan toe: ”En juist het contact met de monteurs zorgt ervoor dat er duidelijkheid is over verwachtingen, timemanagement van beide partijen en natuurlijk een plezierig contact.”

Wat maakt jullie functie zo leuk?

Unaniem geven zij aan dat: “Het puzzelen naar de beste routes en een spin in het web zijn met leuke contacten maakt de functie heel divers, afwisselend en flexibel.”

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten, actuele ontwikkelingen in de branche en slimme oplossingen voor afvalvraagstukken.

Wees gerust: je gegevens zijn bij ons veilig en worden niet aan derden verstrekt.