5-07-2021

WEEELABEX C&L CERTIFICAAT

Met het WEEELABEX C&L certificaat is vastgesteld dat wij aan de hoge kwaliteitsnormen voldoen en met onze manier van werken het meest optimale percentage aan grondstoffen uit de (afgedankte) elektrische en elektronische apparatuur weten te halen. Als eerste in Nederland mag Van Munster Recyclers en Reisswolf Heesch dit certificaat in ontvangst nemen!

Wat is WEEELABEX?

WEEELABEX staat voor Waste of Electric and Electronic Equipment Label of Excellence. Het is een Europees initiatief die de kwaliteit op het gebied van het be- en verwerken van elektrische en elektronische apparatuur waarborgt. Door regelmatig controles uit te voeren op de naleving van de vastgestelde kwaliteitsnormen door onafhankelijke auditors wordt de hoge kwaliteit getoetst aan de door hen opgestelde eisen. Diverse aspecten binnen het bedrijf worden getoetst, waaronder de inzameling, opslag, transport, recycling en hergebruik van e-waste. Als resultaat schrijven zij hun bevindingen inclusief informatie over de verwerkte volumes en bereikte recyclingresultaten in hun rapportages.

Wat is e-waste?

E-waste is een verzamelnaam voor alle elektrische en elektronische apparaten als reststroom, veelal afgedankte of afgeschreven elektrische en elektronische apparaten. In deze apparaten zitten verschillende onderdelen die heel goed recyclebaar zijn en als nieuwe grondstof gebruikt kunnen worden.

WEEELABEX Collection & Logistics certificaat

Sinds 1 juli 2015 mag e-waste alleen verwerkt worden door recyclingbedrijven die volgens WEEELABEX zijn gecertificeerd en die de aangeboden en verwerkte hoeveelheden registreren bij het Nationaal (W)EEE Register. Hier wordt ook bijgehouden wat er met de materialen gebeurt.

Alle bedrijven en inrichtingen zullen zich moeten certificeren, wanneer zij bedrijfsmatig (afgedankte) elektrische en elektronische apparaten strippen of deels (of geheel) demonteren. Het WEEELABEX C&L certificaat gaat specifiek over de inzameling en logistiek rondom de AEEA (Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten). Een belangrijk proces waarmee de kringloop van deze apparaten wordt geoptimaliseerd met als resultaat: meer recycling, minder afval en minder CO2 uitstoot.

Met trots kunnen wij zeggen dat Van Munster Recyclers en Reisswolf Heesch voldoet aan de hoge percentages aan grondstofwinning uit elektrische en elektronische apparatuur. Wij zijn dan ook zeer trots op dit certificaat, die wij als eerste in Nederland in ontvangst mogen nemen!

Heb je zelf elektrische en/of elektronische apparaten als restroom in jouw organisatie en zie je die graag optimaal gerecycled worden? Wil je een betrouwbare partner voor deze en meerdere recyclebare reststromen? Vul het contactformulier in en onze accountmanager neemt graag contact met je op voor een vrijblijvend gesprek. 

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten, actuele ontwikkelingen in de branche en slimme oplossingen voor afvalvraagstukken.

Wees gerust: je gegevens zijn bij ons veilig en worden niet aan derden verstrekt.