ACCEPTATIEVOORWAARDEN KUNSTSTOF RESTSTROMEN

Wij hechten grote waarde aan het duurzame recyclingproces van diverse reststromen. Duurzaam recyclen kan alleen wanneer deze reststromen zorgvuldig zijn gesorteerd en verpakt. Om de aanlevering in goede banen te leiden, hebben wij hiervoor acceptatievoorwaarden opgesteld.

Hieronder zie je in het beknopte overzicht de verkorte versie van onze acceptatievoorwaarden voor kunststof reststromen. 

BEKNOPT OVERZICHT:

✓ Het aan te leveren kunststof moet gegarandeerd vrij zijn van restproduct. Sporen van grondstoffen/levensmiddelen worden als vervuilend beschouwd. Daarom mag je deze kunststoffen niet meer ter recycling aanbieden. Zijn de sporen na wassing of omspoeling verdwenen, dan kan het alsnog aangeboden worden.
✓ Inzamelzakken moeten transparant zijn.
✓ De inzamelzakken met folies (knapzak, magazijnzak, pak-een-zak en merkloos) mogen alleen nog gevuld worden met één stroom zachte (LDPE-)folies. Vermenging met straps/bindbandjes/backings maakt de gehele inhoud van de inzamelzak waardeloos. De zakken met vermengde inhoud horen bij het restafval en worden daarom ook verwerkt en doorbelast als restafval.
✓ Straps/bindbandjes kunnen alleen als losse stroom aangeboden worden in de inzamelzakken (knapzak, magazijnzak, pak-een-zak en merkloos).
✓ Folies/kunststoffen die vervuild zijn met stickers, plakband of andere stoorstoffen, moeten als restafval afgevoerd worden. Deze mogen niet in de inzamelzakken.
✓ Inzamelzakken of aanleveringen waarin sporen van consumentenproducten of levensmiddelen zitten, worden altijd als restafval behandeld. Postconsumer verpakkingen kun je afvoeren via de gemeentelijke trajecten.
✓ Je mag alleen goed afgebonden of dichtgeknoopte inzamelzakken aanbieden.
✓ Harde kunststoffen (zoals PET-flessen, jerrycans en trays) mag je alleen nog als aparte stroom in losse inzamelmiddelen (anders dan de inzamelzakken) aanbieden.

Is er iets niet duidelijk? Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen of opmerkingen? Laat het ons weten! Bel ons op 0412-451695 of mail naar info@vanmunster.com.

Wij zetten graag samen met u alles op alles om waardevolle grondstoffen te behoeden voor de afvalverbranding.

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten, actuele ontwikkelingen in de branche en slimme oplossingen voor afvalvraagstukken.

Wees gerust: je gegevens zijn bij ons veilig en worden niet aan derden verstrekt.