Groeien naar droombaan

Vanaf zijn negende levensjaar wist Bart, inmiddels 26 jaar oud, dat hij later vrachtwagenchauffeur zou worden. Het leven verliep niet zoals gepland, maar met kleine stapjes bleef hij zijn doel achternagaan. En met succes! Bart vertelt ons hoe goede focus, een dosis motivatie, fijne werkomgeving en de juiste mensen om hem heen, hem hebben geholpen bij zijn groei van schoonmaker bij IBN naar vrachtwagenchauffeur.

Hoe ben je begonnen aan je weg naar jouw droombaan?

Ik ben begonnen in de schoonmaak, ik heb daarna gewerkt bij een klein bouwbedrijf en een bedrijf die betonboringen uitvoert. Deze werkervaringen hebben mij vooral geleerd wat ik niet wil in de toekomst. De transportwereld heeft mij altijd getrokken, maar vanwege gebrek aan ervaring, werd ik nergens aangenomen. Het UWV begreep mijn motivatie om in de transportbranche te werken. Zij hebben mij doorverwezen naar een specialistisch integratie bureau om mij hierbij verder te helpen. Dit was Van Peijnenburg Integratie.

“Rijden in een grote hoge wagen, die niet iedereen kan en mag besturen vind ik machtig!”

Kon Peijnenburg Re-integratie jou wel verder helpen?

Met Peijnenburg Re-integratie hebben we samen goed gekeken naar bedrijven en functies die bij mij goed kunnen passen. Helemaal omdat ik het gevoel had dat ik bij sommige bedrijven als een nummer werd gezien. Bij Van Munster Recyclers kon ik starten in de productie, dat was voor mij al een stap dichter bij de vrachtwagen.

Je hebt je wel eens als een nummer binnen een organisatie gevoeld. Is dat bij Van Munster Recyclers niet?

Nee, totaal niet. Direct merkte ik al aan de onderlinge omgang dat ik word gezien en dat ze hier mensen kansen bieden. Ze zijn flexibel en denken met mij mee als dat nodig is. Zo kan ik soms iets schuiven met mijn werkuren bijvoorbeeld. Ik doe mijn werk met plezier en ik wil het graag volledig en goed doen. Dan hoort het er soms ook bij dat ik extra werk verricht. Ik voel dat dit hier gewaardeerd wordt.

Op welke manier heeft Peijnenburg Re-integratie jou verder begeleidt?

Toen ik startte bij Van Munster Recyclers, was ik best angstig en onzeker. Ik heb af en toe bevestiging nodig en Mirthe van Peijnenburg Re-integratie voelt mij hierin goed aan. Regelmatig hebben we contact en kan ik met haar sparren, ventileren en relativeren. Ik heb een duidelijke focus en Mirthe helpt mij om stapsgewijs de juiste stappen te maken.

Binnen Van Munster Recyclers ben je doorgegroeid. Kun je ons vertellen hoe dat is verlopen?

Ik heb zelf gevraagd om een keer mee te rijden als koerier, en dit smaakte naar meer. Dit heb ik aangegeven bij Jan van Munster, directeur Van Munster Recyclers, en die heeft daar positief op gereageerd. Zo werd ik koerier. Eind 2021 stonden meerdere vacatures open voor chauffeur groot rijbewijs. Direct heb ik mijn interesse weer kenbaar gemaakt. En hier werd positief op gereageerd. Ik mocht mijn opleiding volgen tot chauffeur groot rijbewijs. Ik heb in 2 maanden tijd dit rijbewijs gehaald, en daar ben ik supertrots op!

“Je kunt je doel niet in 1x halen, maar met kleine stapjes kom je er wel.”

Wat maakt vrachtwagenchauffeur voor jou de ideale droombaan?

Rijden in een grote hoge wagen, die niet iedereen kan en mag besturen vind ik machtig! Ik voel me verantwoordelijk en speciaal als ik rij. Met de vrachtwagen kom ik op veel verschillende plekken en het geeft me een heel vrij gevoel.

Goed gedaan, Bart! Als jij anderen een tip mag geven, welke zou dat zijn?

Ik zou ze zeggen dat ze hun doel voor ogen moeten houden en met stapjes hiernaartoe werken. Je kunt je doel niet in 1x halen, maar met kleine stapjes kom je er wel. Sta ook open voor nieuwe dingen, geef het een kans en leer ervan, het brengt je altijd verder.

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten, actuele ontwikkelingen in de branche en slimme oplossingen voor afvalvraagstukken.

Wees gerust: je gegevens zijn bij ons veilig en worden niet aan derden verstrekt.