MEER DAN PAPIER

Ons bedrijf wordt van oudsher vaak geassocieerd met papier en karton. Maar we hebben voor veel méér afvalstromen een slimme oplossing. Dat is in de loop der jaren organisch zo gegroeid, legt commercieel directeur Ron van Nistelrooy uit. “Puur door in te spelen op de vragen van klanten.”

“Het begon ooit met een vraag van een klant in de logistieke sector”, herinnert Ron zich. “Bij zijn bedrijf voerden we alweer enige tijd karton af toen hij ons vroeg of we ook folie konden meenemen. En weer wat later vroeg hij of we misschien ook een oplossing hadden voor ijzer. Uiteraard zijn we gaan onderzoeken hoe we dat konden organiseren. Want, zoals we hier in huis altijd zeggen: afval zit vol kansen. En we willen onze klanten zoveel mogelijk ontzorgen. Zo zijn we eigenlijk steeds verder gaan uitbreiden. Met steeds weer een stapje erbij.”

 Vier afvalstromen

Volgens Ron zijn we intussen volledig ingericht op de meest geavanceerde verwerking van papier en karton, kunststoffen, metalen en hout. Elke afvalstroom komt binnen op een aparte plek en volgt zijn eigen weg in het bedrijf om een nieuwe grondstof te worden. “En er is ruimte voor meer volume. Daarom starten we binnenkort met een uitgebreide campagne om nóg meer ruchtbaarheid te geven aan de breedte van onze dienstverlening.”

 Ontzorgen

“Die breedte van het dienstenpakket vinden we belangrijk”, vervolgt Ron. “Want voor klanten is het prettig dat ze met één partij zaken kunnen doen voor al hun afvalstromen.” We zijn wat hem betreft dan ook nog lang niet uitgegroeid. “Onlangs hebben we flink geïnvesteerd in nieuwe machines voor de verwerking van kunststoffen zoals piepschuim. Daarmee blijven we niet alleen relevant in de markt, maar ontzorgen we ook onze klanten. En ja, dat betekent dat we voortdurend moeten schakelen. Dat kan ook niet anders, want de wereld van hergebruik is enorm in ontwikkeling: steeds zijn er wel nieuwe ontwikkelingen waardoor we onze dienstverlening kunnen verbeteren.”

 Minder papier

Als voorbeeld noemt Ron het effect van corona op het papierverbruik. “Door de pandemie zijn veel bedrijven versneld overgestapt op digitaal werken en archiveren. Hierdoor gebruiken ze daar minder papier en dat heeft op termijn natuurlijk effect op ons bedrijfsonderdeel Reisswolf, dat zich juist richt op archiefopslag en -vernietiging. Bij Reisswolf verleggen we onze focus daarom steeds meer naar de vernietiging van datadragers en oude, beschadigde of onverkoopbare producten. Uiteraard op een verantwoorde wijze, het liefste door zoveel mogelijk onderdelen te recyclen. Daar liggen nog talloze groeikansen.”

Wij helpen graag mee om zoveel mogelijk uit jouw reststromen te halen. Neem contact op met ons voor een vrijblijvend gesprek om te kijken wat we kunnen doen en op welke manier dit als beste past.

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten, actuele ontwikkelingen in de branche en slimme oplossingen voor afvalvraagstukken.

Wees gerust: je gegevens zijn bij ons veilig en worden niet aan derden verstrekt.