15-06-2021

Onbegrensd meedenken

Het lijkt zo vanzelfsprekend: een partner die meedenkt met jouw bedrijfsprocessen. Maar zoiets werkt alleen als die partner jouw werkwijze volledig begrijpt. Daarom doen we er alles aan om daarachter te komen. Het resultaat: win-winsituaties, zoals bij onze opdrachtgever HQ Pack.

HQ Pack produceert verpakkingen voor hoogwaardige en kwetsbare producten die aan zeer strenge ISO-voorwaarden voldoen. Om de afvalverwerking binnen het bedrijf beter te organiseren, waren een aantal verbeteringen wenselijk.

Onvoldoende ruimte

HQ Pack beschikt over een compact bedrijfsterrein. Die ruimte wil het bedrijf vanzelfsprekend zoveel mogelijk benutten voor de eigen productie. Maar ook afvalsoorten zoals karton, hout, folie en hard plastic werden er verzameld in grote containers. En die namen samen te veel plek in op het terrein…

Meedenken in elke vorm

Daarom vroeg het bedrijf ons om mee te denken over een oplossing. Want die afvalsortering: dat moest toch eenvoudiger en praktischer kunnen? Samen met Martin, allround logistiek manager bij HQ Pack, hebben we een drietal oplossingen bedacht.

  1. Instructies en afvalwijzers

Eerst hebben we samen met Martin heldere instructies geschreven en afvalwijzers ontwikkeld. Daarmee zetten we in op meer afstemming over efficiënte plekken voor de rolcontainers en een betere kwaliteit van sorteren.

  1. Gecombineerde perscontainer

Karton- en folieafval verzamelen we voortaan in één perscontainer. Door de heldere instructies voor het aanleveren ervan, kunnen we deze twee afvalsoorten later alsnog goed scheiden.

  1. Automatisch volmeldsysteem

Het plaatsen van een perscontainer met een automatisch volmeldsysteem zorgt ervoor dat ledigingen voortaan uitsluitend plaatsvinden als de container vol is. HQ Pack heeft hier geen enkel omkijken naar en kan zich dus volledig richten op zijn eigen bedrijfsprocessen.

Extra opbrengst

Dankzij deze drie oplossingen besparen ze bij HQ Pack veel ruimte. Bovendien vindt de afvalsortering voortaan sneller en beter plaats. Dat is fijn voor ons, want hierdoor ontvangen we kwalitatief goede grondstoffen. In ruil daarvoor krijgt HQ Pack van ons weer een financiële vergoeding.

En misschien nog wel het allermooiste: de perscontainer met een automatisch volmeldsysteem zorgt voor zestig procent minder transport voor dezelfde hoeveelheid afval. Goed voor het milieu en de portemonnee!

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten, actuele ontwikkelingen in de branche en slimme oplossingen voor afvalvraagstukken.

Wees gerust: je gegevens zijn bij ons veilig en worden niet aan derden verstrekt.