RECYCLING VAN PALLET NAAR KEUKENKASTJE

Afval zit vol kansen! Het is niet zomaar een van onze lijfspreuken. Het circulaire proces van inzameling tot nieuwe producten is namelijk machtig interessant. Maar wat gebeurt er nou precies met de grondstoffen die ons bedrijf verlaten? En hoe zien we ze uiteindelijk terug? In deze rubriek nemen we je stapsgewijs mee in de recyclewereld. Met deze keer: van pallet naar keukenkastje.

Iedereen kent de houten pallets. Ze zijn sterk, eenvoudig te verplaatsen en hebben een maximale draagkracht van 1.000 kilo. Bij Van Munster Recyclers zamelen we dagelijks veel houten pallets in. Maar wat gebeurt er vervolgens mee? En hoe zorgen we dat ze transformeren tot bijvoorbeeld een keukenkastje?

  1. Inzamelen; Na het inzamelen drogen en controleren we de pallets. We checken niet alleen de kwaliteit van het hout, maar ook de stabiliteit van de pallets. Zijn ze geschikt voor hergebruik? Dan bieden we ze weer aan in de markt. 
  2. Versnipperen; Onbruikbare pallets versnipperen we tot kleine stukken hout. Zo nemen ze minder ruimte in beslag, en kunnen we onze containers optimaal vullen.  
  3. Spaanplaten; Het versnipperde hout bieden we vervolgens aan bij een houtproducent. Die maakt er onder andere houten spaanplaten van. 
  4. Keukenkastje; De spaanplaten worden verkocht, bijvoorbeeld aan keukenproducenten. Die maken er onder meer keukenkastjes van. Een laagje vernis erover en voilà: het ‘oude’ hout is als nieuw te bewonderen in een showroom.

Ontdekken hoe dit proces eruitziet? Bekijk de video:

 

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten, actuele ontwikkelingen in de branche en slimme oplossingen voor afvalvraagstukken.

Wees gerust: je gegevens zijn bij ons veilig en worden niet aan derden verstrekt.