3-06-2020

ROEL GOVERS IS PLANNER VOOR VAN MUNSTER EN REISSWOLF

Kom maar op met die spoedopdrachten

Bij Van Munster en Reisswolf werken allerlei mensen: van verkopers en sorteerders tot en met chauffeurs en accountmanagers. Wie ze ook zijn en wat ze ook doen: allemaal dragen ze bij aan de ontwikkeling van onze bedrijven. In deze rubriek zetten we steeds één van die medewerkers in de schijnwerpers. Deze keer: planner Roel Govers.

Wat doet een planner eigenlijk precies?

“Samen met mijn collega-planners zorg ik ervoor dat de opdrachten van onze klanten ingepland en uitgevoerd worden. Dat doen we voor Van Munster en Reisswolf. Daarnaast houden we zicht op de binnenkomende grondstofstromen en zorgen we ervoor dat deze goed verdeeld worden over de diverse hallen, zodat de productie blijft draaien. Dat is soms best passen en meten, want we groeien hier in Heesch aardig uit ons jasje.”

Wat zijn je belangrijkste taken en werkzaamheden?

“Ik verwerk alle binnenkomende opdrachten tot een planning en routes voor onze chauffeurs: waar moet welke chauffeur naartoe en welke wagen neemt hij of zij mee? De chauffeurs halen de route bij ons op en gaan aan de slag. We hebben voor een deel vaste dag- en avondroutes, maar het blijft toch elke dag weer maatwerk. Thuis geef ik niks om puzzelen, maar hier doe ik eigenlijk niet anders, haha!”

Zo te horen moet je als planner veel schakelen. Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

“De dag begint met… het maken van de planning! Vanaf 7.00 uur vertrekken de eerste chauffeurs voor hun routes. Door de dag heen probeer ik regelmatig een rondje over het terrein te maken: even de bonnen afgeven bij een chauffeur, een praatje maken en altijd mijn ogen goed open houden. Dan zie ik vaak dingen waar ik in de planning weer rekening mee kan houden. En als de nood aan de man is, spring ik zelf ook nog even op de vrachtwagen. Als we elkaar maar kunnen helpen!”

Wat heeft een slimme planner nodig?

“Vooral veel kennis: van de klanten, van de wagens, van de doorstroom in de productie... Je moet goed snappen hoe het allemaal werkt, zodat je weet waar de ruimte ligt om de planning en routes in elkaar te passen. Daarnaast moet je echt snel kunnen schakelen en niet bang zijn van deadlines en spoedopdrachten. Want die komen regelmatig voorbij.”

Wat maakt werken bij Van Munster zo mooi?

“Ik werk er nu bijna acht jaar. Elke dag proberen we met elkaar een zo goed mogelijke planning neer te zetten. Als de chauffeurs, de klanten en de baas blij zijn, ben ik tevreden. Natuurlijk lukt dat niet altijd honderd procent, maar we proberen het elke dag. En als het dan ook nog lukt om last minute-uitdagingen op te lossen, ga ik met een goed gevoel naar huis.”

“Thuis geef ik niks om puzzelen, hier doe ik niet anders”

NIEUWSBRIEF

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten, actuele ontwikkelingen in de branche en slimme oplossingen voor afvalvraagstukken.

Wees gerust: je gegevens zijn bij ons veilig en worden niet aan derden verstrekt.